Skip to main content

Metsämarja Aittokoski, Pikkuli-hahmon “äiti” on niin innoissaan, ettei meinaa pysyä kuvatessa aloillaan. “Ihan mahtavaa! Viimein saatiin myös Pikkulin pienimmille ystäville sopivia kirjoja! Nää on huippusuloisia ja niin herkullisen värisiä!” intoilee Metsämarja.

Kuvittaja Antti Aittokoski ja kirjoittaja Metsämarja Aittokoski. Kuva: Sarka Aittokoski

Pikku Kakkosesta tuttuun Pikkuli-animaatiosarjaan pohjaavat suurikokoiset kuvakirjat ovat ilahduttaneet Pikkuli-faneja jo vuodesta 2018, mutta Pikkulin tekijät Metsämarja ja Antti Aittokoski ovat toivoneet jo alusta asti suurempien kirjojen rinnalle myös alle 3-vuotiaan käteen sopivia pieniä, kuvaan ja yksinkertaisiin tarinallisiin lauseisiin keskittyviä taaperokirjoja. Kuvakirjojen tapaan uudet kirjat julkaisee Kustannus-Mäkelä.

Iso osa Pikkuli-sarjan faneista on nimittän 1-3 -vuotiaita. Pikkulin studiolle saapuneista viesteistä osa on tullut jopa alle vuoden ikäisten lasten vanhemmilta, jotka ovat kertoneet Pikkulin olevan lapsensa suosikki. Ja Pikkulin laululeikkishown keikoilla nuorimmat jammailijat ovat olleet juuri ja juuri omilla jaloillaan pystyssä pysyviä vaippapöksyisiä palleroita.

Opi iloisesti Pikkulin kanssa!

Pikkulin uudet taaperokirjat tarjoavat ilon ja elämyksien lisäksi myös oppia ja oivalluksia. Pikkuli oppii NUMEROITA ja Pikkuli oppii VÄREJÄ aloittavatkin laajemman sarjan, jossa ilmestyy jatkossa erilaisia oppimiseen liittyviä kirjoja. Pikkulin oppimissisältöjä on kehitetty yhteistyössä varhaiskasvattajien kanssa. Tarkoitus on, että lapsi voi yhdessä tutun ja iloisen ystävän kanssa tutustua turvallisesti ja hauskasti erilaisiin teemoihin.

Eri asioita oppivan Pikkulin lisäksi uusien kirjojen sivuilla seikkailevat maailmaan uteliaasti ja ennakkoluuttomasti suhtautuvat pyynpoikaset. Kuvittaja Antti Aittokoski on loihtinut jokaiselle aukeamalle hassuttelevan kuvallisen pienoistarinan, jossa paljastuu uusia jänniä sattumuksia näiden pienten ystävien elämästä.

Kirjakauppojen lisäksi uutuuskirjat löytyvät myös täältä (Pikkuli-shoppiin)

Aukeama kirjasta Pikkuli oppii VÄREJÄ.
Kuvitus: Antti Aittokoski, tarina: Metsämarja Aittokoski