Pikkuli digipedagogiikan tukena (2 h)

2016 varhaiskasvatussuunnitelmaan tuli ensimmäistä kertaa merkintä, että TVT-taidot ovat jokaisen lapsen kansalaisoikeus, samalla tavalla kuin lukemaan oppiminen. Tällöin valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma velvoitti, että TVT taitoja täytyy opetella. 2022 varhaiskasvatussuunnitelman muutoksissa sana TVT muutettiin sanaksi digitaalinen osaaminen.

Pilottiyksiköt ovat olleet erittäin tyytyväisiä pilottiin valittuihin sovelluksiin, sovelluskoulutuksiin ja kehittämisideoihin.

Sisältö

Mietityttääkö, miten saat toteutettua laadukasta digipedagogiikkaa vasun velvoittamalla tavalla? Pikkulin digipedagogiikka sekä Pikkulin sovellukset tarjoavat iloa, elämyksiä sekä oikeaan elämään helposti lomittuvaa digipedagogiikkaa varhaiskasvatukseen. Pikkulin sovelluksista muodostuu kokonaisuus, jossa voidaan käydä kattavasti läpi varhaiskasvatussuunnitelman eri osa-alueita. Sovellukset ovat yhdistettävissä myös Pikkuli-televisiosarjan jaksoihin sekä Pikkuli-kirjoihin. 

Pikkuli sovelluksia on saatavilla tällä hetkellä yli 10! Lisäksi Pikkulin digipedagogiikkaa tukevat Pikkuli -videot, e-kirjat sekä ohjevideot digitaalisten työkalujen luovasta käytöstä.

Koulutuksessa käydään läpi mm. digipedagogiikan perusteet, tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus.

Pikkulin digipedagogiikka on monimediallinen kokonaisuus, joka toimii mm. tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukena.  Digipedagogiikka on myös osa monilukutaitoa. 

Mitä on laadukas digitaalinen pedagogiikka?

  • Perusteet, suunnitelmallisuus  ja digitaalisen pedagogiikan suunnittelu.
  • Monilukutaidot
  • Multimedia-entiteetti
  • Tukee tunne-  ja vuorovaikutustaitoja
  • Pikkuli-sovellukset ovat myös osa monia tuokiosuunnitelmia. 
  • Digitaalinen ja ”todellinen elämä” limittyvät.

Miten

Seuraava webinaari tulossa alkuvuodesta 2023!
ke 25.1.2023 klo 17:30-19:30
Hinta: 36€ (sis. alv 24%)

Ilmoittaudu mukaan

Teemme mielellämme kunnille sekä yksityisille toimijoille räätälöityjä koulutuspaketteja, tilaajan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Koulutukset onnistuvat niin etänä kuin paikan päälläkin.

Ota yhteyttä