Pikkuli itsesäätelyn, kehon tunnesäätelyn ja mindfullnessin opettamisen tukena (1,5 h)

Lasten suosikkituokioita ovat olleet tunteista musisointi ja Pikkulin kosketussadut.

Sisältö

Voimakkaiden tunteiden käsitteleminen voivat aiheuttaa lapsessa kiukkutunteen purkauksia, jotka vaativat aikuiselta sensitiivisyyttä. Tämän koulutuskerran avulla lapsiryhmään saadaan eri keinoja kiukun tunnistamiseen ja purkamiseen. Pikkuli-tuokioiden yhteyteen on lisätty monia erilaisia hengitys- ja rauhoittumisharjoituksia, joiden avulla voimakkaita tunteita voi opetella säätelemään ja purkamaan.

Syvähengitys liittyy keskeisesti rentoutumiseen, mutta toimii myös aktivoivana harjoituksena ja auttaa lapsia keskittymään. Kun hengitämme syvään se tutkitusti vähentää stressiä ja ahdistuneisuutta. Aktiivisen rentoutumisen opettelu on tärkeä keino tunnetaitojen oppimiseen. Jännittyneenä ja stressaantuneena on vaikea olla, nauttia ja iloita mistään, keskittyä ja oppia uutta.

Pikkuli rauhoittumisharjoitusten yhteydessä on hyödynnetty myös Tappingiä eli naputtelua. Naputtelemalla kehossa olevia mielihyväpisteitä voimme vapauttaa jumittavan tunteen, joka liittyy senhetkiseen olotilaamme. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on kosketuksen ja puheen yhdistävästä tarinankerronnasta, mikä voi auttaa lasta rauhoittumaan tai päästämään irti voimakkaista tunteista.

Koulutus pohjautuu jaksoon Pikkuli sanoo EI! ja sisältää:

  • Tutustuminen 5 teemaan liittyvään tuokiokorttiin
  • Perehdytys Pikkuli-oppimateriaalien käyttöön
  • Ohjeistus Pikkulin kosketussatujen toteuttamiseen.

Miten

To 20.4.2023
klo 17.30-19

1,5h webinaari
Hinta: 29€

Teemme mielellämme kunnille sekä yksityisille toimijoille räätälöityjä koulutuspaketteja, tilaajan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Koulutukset onnistuvat niin etänä kuin paikan päälläkin.

Ilmoittaudu mukaan