Skip to main content
Uncategorized @fi

Pikkuli vie suomalaista luontoa maailmalle

Pikkuli ystävineen asuu suomalaisessa metsässä ja seikkailee suomalaisessa luonnossa, vaikka animaatiotaiteilija Heta Jokinen onkin välillä värittänyt sarjan taustoja hiukan villimmin. Suomalaisuus näkyy tarinoissa esimerkiksi siinä, että Pikkuli pitää uimisesta: Suomessa onkin järvi, joki tai meren ranta monien ulottuvilla.

Pikkulin perhe hyödyntää metsän marjoja ja sieniä, mikä saattaa tuntua muualla kuin Suomessa asuvista oudolta, sillä luonnossa kasvavia kasveja tai sieniä saatetaan pitää ensisijaisesti syötäväksi kelpaamattomina. Tämä kävi ilmi esimerkiksi Iso-Britanniassa asuvan käsikirjoituskonsultin kanssa työskennellessä. Meillä Suomessa metsä on kuitenkin useimmille tuttu paikka ja etenkin syötäväksi kelpaavat marjat ovat kaikille tuttuja. Myös Pikkulin luoja ja animaatiosarjan jaksojen pääkäsikirjoittaja Metsämarja Aittokoski pääsi marjastamaan parivuotiaasta lähtien äitinsä ja isovanhempiensa kanssa.

Loppuaukeama Antti Aittokosken kuvittamasta kirjasta Pidä metsä siistinä, Pikkuli.

Tänä vuonna Suomea ja maailmaa koetellut korona-pandemia on sulkenut julkisia tiloja ja vähentänyt matkailua. Ei ihme, että suomalaiset ovat rynnänneet joukoittain metsään retkeilemään. Pikkulin tarinat vievätkin maailmalle suomalaista tapaa kulkea luonnossa ja hyödyntää metsän antimia. Ja samalla on hauska ajatella, että lukuisat lapset niin Euroopassa kuin vaikkapa Pohjois-Amerikassa tai Lähi-Idässä Al-Jazeera -televisiokanavan näkyvyysalueella saavat Pikkulin myötä kurkistaa myös suomalaiseen kulttuuriin.  

Iloitaan yhdessä Suomen luonnosta ja puhtaan metsän antimista. Iloista itsenäisyyspäivää!