Skip to main content

Suomalaisen Pikkuli-animaatiosarjan esitysoikeudet on myyty maailman suurimmalle arabinkieliselle televisiokanavalle Al Jazeeralle. Pikkuli-sarjan yleisö kasvaa sopimuksen myötä merkittävästi, sillä Al Jazeeran lähetykset tavoittavat yli 310 miljoonaa kotitaloutta yli 100 maassa. Sopimuksen kesto on viisi vuotta.

Kymmeniä miljoonia potentiaalisia katsojia

Al Jazeeran Lähi-Idän lähetysalueella elää yli 450 miljoonaa ihmistä ja väestön ikärakenne on päinvastainen kuin länsimaissa, lapsia ja nuoria on paljon. Esimerkiksi Turkissa on suuri tilaus uusille lasten sisällöille, sillä kotimainen tarjonta ei riitä kattamaan nuoren yleisön tarpeita. Pikkulin positiivinen asenne, lapsille tutut perhetilanteet ja erilaisten tunteiden käsittely tekivät vaikutuksen Al Jazeeran edustajiin.

Pikkulin perhekeskeisyys ja opetuksellisuus viehättävät

Pikkuli-hahmo on jo aiemmin herättänyt kiinnostusta Lähi-Idässä, muunmuassa pelijulkaisija Myket Iranista otti Pikkuli-mobiilipelit julkaistavaksi vuonna 2017 ja Pikkulin opetusdemot ja mobiilipelit ovat olleet jo testissä Egyptissä ja Quatarissa.

”Kun tapasin iranilaisen Myketin toimitusjohtajan Helsinki Pocket Game Connectissa, hän ihastui Pikkulin tapaan esittää perhe osana lapsen elämää. Hienoa, että Pikkulin myönteinen elämänasenne pääsee ilahduttamaan lapsia Al Jazeeran kautta”, iloitsee sarjan tuottaja ja toinen ohjaaja Metsämarja Aittokoski.