Skip to main content

Pikku Kakkosesta tuttu 26-osainen suomalainen Pikkuli-animaatiosarja on myyty Intiaan LXL Ideasille, Kiinaan VOD-jakeluun sekä Brasiliaan Globasat-kanavalle.

Pikkuli opettaa Intiassa

Pikkuli-sarjaa käytetään Intiassa opettamaan lapsille sosiaalisia ja tunnetaitoja, sillä LXL Ideas on erikoistunut käyttämään lyhytelokuvia opetuskäytössä. LXL on Intiassa ainoa laatuaan ja toimii koko Intian alueella, toimipisteitä on sekä Mumbayssa että Bombayssa. Yrityksellä on tällä hetkellä asiakkaanaan satoja yksityisiä kouluja ja päiväkoteja, ja se laajentaa jatkuvasti toimintaansa.

Sarja jakelussa Kiinassa ja Brasiliassa

Kiinaan Pikkuli on myyty JY Animation -nimiselle yritykselle VOD-jakeluun. ”Kiinan markkinoilla 26 jaksoa on vielä vähäinen määrä. Pääsemme tämän sopimuksen myötä tutkimaan ja testaamaan Pikkulin soveltuvuutta paikallisille markkinoille ja toivottavasti jatkossa saamaan myös muita sopimuksia Kiinaan”, kertoo sarjan tuottaja ja ohjaaja Metsämarja Aittokoski.

Kansainvälinen levitys lisää kiinnostusta

Pikkuli-televisiosarjan kansainvälinen levitys on lisännyt kiinnostusta myös sarjaan pohjaavien kirjojen ja tuotteiden osalta. ”Toivottavasti pääsemme pian paljastamaan uusia Pikkuliin liittyviä uutisia, käymme parhaillaan neuvotteluja useamman tahon kanssa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa”, Aittokoski hymyilee.