Skip to main content

Pikkuli Edu ja Kide tukevat lasten tunnetaitojen oppimista uuden yhteistyön myötä.

Tammikuusta 2023 alkaen Pikkuli yhdistää voimansa Kiden kanssa! Kiden digitaalinen alusta tuo Pikkulin tunnetaitotuokiot vaivattomasti kaikkien varhaiskasvatusalalla työskentelevien ulottuville. Pilottivaiheen aikana Kiden käyttäjät pääset tutustumaan viiteen Pikkulin tarinalliseen tuokiosuunnitelmaan, jotka keskittyvät tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun. 

Pikkulin tunnetaitotuokiot pohjautuvat Pikkuli tarinoihin, joihin voi tutustua sekä animaatiojakson että kuvakirjojen kautta. Tarinoissa valloittava Pikkuli-lintu ystävineen kohtaa erilaisia tunnetaitopulmia, kuten vaikkapa pelon kohtaamista. Näitä pulmia lapset pääsevät tuokioiden aikana toiminnallisesti ratkomaan. Animaatiojaksot tuokioiden tukena onkin uusinta uutta Kiden alustan käyttäjlle. 

Kiden tarina alkoi Helsingin Yliopistossa tehdystä akateemisesta tutkimuksesta, jossa kehitettiin tarinallinen tiedekasvatusmalli lapsille. Nyt Kide on laajentanut sisältöjään entistä kokonaisvaltaisemmin varhaiskasvatukseen sopivaksi. Kiden digitaalisella alustalla saat ilmaiseksi pääsyn satoihin tarinallisiin tuokiosuunnitelmiin 3–8-vuotiaille lapsille. Jokainen tuokio sisältää video-ohjeistuksen, tarinat, vinkit eriyttämiseen ja tarvikelistat. Ilmaisversiossa voit avata yhden tuokion joka viikko.

Pikkulin pedagogiset materiaalit kansainvälistyvät kovalla vauhdilla muun muassa Pekingin ja Minnesotan pilottien myötä. “Pikkuli-sisältöjen vaikuttavuudesta lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppimisessa on tutkittua näyttöä Suomessa. Onkin upea mahdollisuus tavoittaa Kide Sciencen käyttäjät, joita on ympäri maailmaa, ja päästä samalla testaamaan Pikkuli-pedagogiikan materiaalien jakamista Kiden hiomalla digitaalisella alustalla”, kertoo Metsämarja Aittokoski, perustaja ja toimitusjohtaja, Pikkuli Edu Oy. 

On hienoa, että voimme auttaa opettajia tuomaan tunnetaitoja osaksi päiväkodin arkea myös tutkivan toiminnan kautta. Lapsilla on tarve käsitellä tunteita leikin kautta erilaisissa rooleissa toimien. Pyrimme lähestymään aihetta niin, että tämä tarve täyttyy.”, sanoo Kide Sciencen perustaja, FT Jenni Vartiainen.    

Olemme todella innoissamme tästä yhteistyöstä Pikkulin kanssa. On mahtavaa nähdä, kuinka yhteistyön kautta voimme jakaa erilaisia sisältöjä ympäri maailman kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet tukemaan pienten lasten tarinallista oppimista.”, sanoo Kide Sciencen toimitusjohtaja ja perustaja Sari Hurme-Mehtälä.

 

Lisätietoja

Pikkuli – Metsämarja Aittokoski, toimitusjohtaja ja yksi perustajista (metsamarja@pikkuli.com,  +358 050 300 3513 ) 

Kide Science – Sari Hurme-Mehtälä, toimitusjohtaja ja yksi perustajista (sari@kidescience.com, +358 44 531 5134)

Pikkuli Edu on koulutusalan yritys, joka tukee varhaiskasvattajia erityisesti lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelussa ja tarjoaa kasvattajan käyttöön Pikkuli TV-sarjan jaksot, tunnekortit, YouTube-kanavan, pelejä, kirjoja, tuokiosuunnitelmia sekä mm. tunnetaitokoulutusta varhaiskasvattajile. Pikkuli on pieni lintu, jolla on suuret tunteet. Yhdessä Pikkulin kanssa lapsi opettelee sosiaalisia ja tunnetaitoja, oppii ymmärtämään itseään ja muita sekä löytää lopulta omanlaisensa ratkaisun erilaisiin pulmiin.

Pikkuli Edu Oy:n ovat perustaneet vuonna 2022 Pikkulin kehittäjien Metsämarja ja Antti Aittokosken lisäksi neljä varhaiskasvatuksen ammattilaista ja kokenutta Pikkuli-pedagogiikan kehittäjää Jennifer Loiske, Sanna Mattila, Zoi Vasilieu ja Heidi Wartiainen sekä Simo Pokki, Vertikal Oy.

Kide Science on kansainvälisesti palkittu koulutusalan kasvuyritys, jonka leikillinen ja tarinallinen lähestymistapa opetukseen auttaa varhaiskasvattajia opettamaan 3–8-vuotiaille elinikäisiä tutkimisen taitoja. 

Yrityksen perustivat Jenni Vartiainen, Sari Hurme-Mehtälä ja Aino Kuronen joulukuussa 2017 vuosien akateemisen tutkimuksen jälkeen ja on saanut asiakkaita jo 30 maasta. Education Finlandin tukema ja opettajien luoma ja rakastama Kide Science innostaa lapsia tutkimaan kuinka maailma ympärillämme toimii ja kehittää lasten luovan ajattelun ja ongelmanratkaisun taitoja, joita tulevaisuuden yhteiskunta tarvitsee. www.kidescience.fi

Voit tutustua Kiden alustaan ja Pikkuli tuokiohin täällä: