Skip to main content

Kehitimme  Pikkulin studiolla uuden version Pikkulin tunnekorteista yhteistyössä varhaiskasvattajien kanssa.

 

Pikkulin tarinat soveltuvat tunne- ja vuorovaikutustaitojen opetteluun niin kotona kuin varhaiskasvatuksessakin. Pikkulin inhimillinen tapa kohdata tunteita arjen eri tilanteissa on lapsille samaistuttava, ja tutun hahmon kanssa on turvallista opetella asioita.

Pikkulin tunnekasvatusmateriaaleja on kehitetty yhteistyössä varhaiskasvattajien kanssa, ja yksi tunnekasvatukseen soveltuva väline ovat tunnekortit. Tunnekortit auttavat lasta tunnistamaan, ilmaisemaan ja nimeämään erilaisia tunteita.

Uudet mainiot Pikkulin tunnekortit (Tilaa tästä)

Olemme kehittäneet Pikkulin tunnekortteja käyttäjäpalautteen pohjalta. Jo ensimmäiset tunnekortit olivat todella pidettyjä, esimerkiksi espoolaisen päiväkodin pienten ryhmässä oli vaihdettu ihmiskasvot Pikkuli-kortteihin, sillä lapset tunnistivat paremmin tunteita Pikkulin kanssa.

Uuteen tunnekorttipakkaan on hiottu Pikkulin ilmeitä ja asentoja, lisäksi mukaan on lisätty kaksi uutta tunnetta. Pikkulin tunnekorteissa on 12 eri tunnetta: hämmästys, innostus, kiukku, ylpeys, häpeä, ilo, tyytyväisyys, suru, pelko, hätä, rakkaus ja kateus. Tunnesanan lisäksi kustakin kortista löytyy nopan silmäluvut.

Tunnekorttipaketissa on mukana selkeät ohjeet eri käyttötapoihin ja nopat. Tunnekortteja voikin käyttää eri tavoin: korttien avulla voi herättää keskustelua omista tai toisen tunteista, niillä voi pelata erilaisia pelejä tai niiden avulla voi opetella pieniä laskutehtäviä samalla tunteita käsitellen.

Tunneja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen on tärkeää lapsen kehitykselle.

Tunnetaidoista puhutaan nykyään paljon, ja ne ovatkin tärkeitä esimerkiksi vuorovaikutustilanteissa, toisten huomioon ottamisessa ja tunteiden säätelyssä. Tätä kautta hyvät tunnetaidot edistävät yleistä hyvinvointia. Lasten tunnetaitoja on myös tutkittu paljon ja niiden kehittäminen on kirjattu tavoitteeksi varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Tunnetaitoja oppii harjoittelemalla!

 

 

Varhaiskasvattajien käyttäjäpalautetta:

“Just eilen aamulla mulla oli pienryhmässä 5 lasta ja Pikkuli-kortit. Ne nopat on ihan helmet, mulla oli muskaria ja matikkaa korttien ja sormien avulla. Yks super yllättäjä 4 v. tunnisti samantien silmäluvut ja saatiin treenata yhteenlaskua porukalla.

Itse arvelin Pikkulin ilmeitä liian pieniksi lähinnä nokan vuoksi, mutta lapset tunnistaa ne hyvin, Pikkuli on tuttu pädiltä ja kuvakirjoista. Lapset tykkäävät!”

Nämä on kyllä kivat ja toimivat!”