Skip to main content
TiedotteetUutiset

Pikkulin uudessa mobiilipelissä voit kokkailla ja hassutella


Pikku Kakkosesta tuttu kotimainen Pikkuli seikkailee televisiosarjan lisäksi myös iloisissa mobiilipeleissä. Joulun alla Pikkulin peliperhe saa täydennystä, kun uusi Pikkuli-peli ”Leiki ja löydä” ilmestyy pelikauppoihin.  Vapaata leikkiä ja iloisia yllätyksiä tarjoava lasten peli on ladattavissa sekä iOSille että Androidille.

Pikkuli-animaatiosarjaan pohjautuvat pelit hurmaavat lasten vanhempia

Mobiililaitteet ovat lapsiperheiden arkipäivää ja monet lasten vanhemmat etsivät pelikaupoista lapsilleen väkivallattomia ja rauhallisia pelejä. Kansainväliseen Pikkuli-animaatiosarjaan pohjaavat mobiilipelit keräävät kiitosta niin aikuisilta kuin lapsilta rauhallisen maailmansa ja kauniin grafiikkansa ansiosta. Pelit ovat myös kukkaron puolesta turvallisia: ilmainen peli on oikeasti ilmainen, Pikkuli pelit eivät sisällä sovelluksen sisäisiä ostoja, joten ei pelkoa yllättävistä laskuista. Kaikkiaan Pikkuli-pelejä löytyy pelikaupoista seitsemän kappaletta. Ylen uusilta lasten sivuilta löytyy niin ikään Pikkuli-peli: Lampiloiskis, jota on kuvailtu osuvasti lasten mindfullnessiksi.

Pikkulin pelit sopivat kaiken ikäisille

Pikkulin pelit tarjoavat iloa monen ikäisille, Bändipelissä voi soitella autorämää tai Pelasta poikaset-pelissä oppia pyynpoikasten etsimisen ohessa matematiikan alkeita. Pikkuli-pelien kehityksessä on otettu huomioon eri ikäisten mobiililaitekäyttäjien valmiudet, helpoin taso sopii ihan pienimmille Pikkulin ystäville. Jokaisessa Pikkuli-pelissä on mukana virtuaalinen tarrakirja, johon voit ansaita tarroja suorittamalla pelin tehtäviä. Kukin tabletin käyttäjä voi luoda pelin sisään oman profiilinsa ja seurata tarrojen karttumista.

Pelit eivät vaadi jatkuvaa internet-yhteyttä, joten ne sopivat hyvin vaikkapa reissupuuhaksi auton takapenkille tai lentokoneeseen.

Uutuuspeli Pikkuli: Leiki ja löydä!

Pikkulin uudessa pelissä voit poimia ja liikutella hahmoja leikkiäksesi niiden kanssa. Pelin kehittäminen on noudattanut vapaan leikin assosiaatiota: mitä kaikkea hauskaa Pikkulin kotipesässä tai -metsässä voisikaan tehdä? Hahmoja voi pukea, Pikkulin keittiössä voi kokkailla joko keittokirjan ohjeen mukaan tai ihan omasta päästä! Hauskinta on, kun pääset syöttämään keitoksiasi vaikka äidille! Leiki ja löydä -maailmassa voi tehdä melkein kaikkea sitä, mitä Pikkuli tekee kavereittensa kanssa: piirtää, puuhaa ja hoitaa Toto-lemmikkitoukkaa. Virtuaalileikeissäkin voi opetella sotkun ja siisteyden yhteyttä: ensin tulee leikkiessä kauhea kaaos ja lopuksi voi siivota jäljet ja kerätä sotkut roskapussiin.

Testattuja ja turvallisia

Pikkuli-animaatiosarja on suunnattu 3-6 -vuotiaille lapsille ja pelien pääkohderyhmä on niin ikään alle kouluikäiset lapset. Kaikkia Pikkuli-pelejä on testattu useassa eri vaiheessa päiväkodeissa ja yksityiskäytössä. Peleissä on pyritty Pikkuli-televisiosarjasta tuttuun viestintään, jossa sanoja ei tarvita.

Pikkuli-pelit on toteuttanut Pikkuli-tavaramerkin haltija Aittokoski Experience Oy. Pelien kehittämistä on rahoittanut Tekes ja ensimmäiset pelien versiot kehitettiin yhteistyössä Turun amk:n Game Labin kanssa.

Lisätietoja Pikkulin iloisista peleistä: https://pikkuli.fi/mobiilipelit/