Skip to main content
TiedotteetUutiset

Turun kaupunki yhteistyöhön Pikkulin kanssa

pikkulidemo1600Turun kaupunki aloittaa yhteistyön Pikkulin kanssa.

Pikkulista tehdään liikuntasovellus Turun päiväkoteihin ja hahmon käyttöä suunnitellaan myös Turun museoihin sekä kirjastoihin. Lisäksi Pikkuli esittelee kaupunkia Pikkulin Turku -videoilla sekä Föri-mobiilisovelluksessa.

Turku hyödyntää Pikkuli-hahmoa myös sosiaalisessa mediassa. Siellä Pikkuli seikkailee lyhyissä piirrosvideoissa tutuissa Turun paikoissa. Pikkuli ystävineen rummuttaa niin Paavo Nurmen patsasta kuin Föriäkin ja seikkailee Turun linnassa.

– Pikkuli esiintyy kaupungin ja matkailusta vastaavan Visit Turun some-kanavissa. Kampanjoimme myös Saksassa, kun Pikkuli alkaa näkyä Saksan televisiossa. Markkinointia suunnataan erityisesti lapsiperheille, kertoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Pikkuli on turkulaisen animaatioyritys Sun Eye Productionsin luoma satuhahmo, jota esitetään TV2:n lastenohjelma Pikku Kakkosessa ja BUU-klubbenissa. Sarja on myyty jo 15 maahan, esimerkiksi Saksaan, Espanjaan ja Yhdysvaltoihin. Turun kaupunki ja Visit Turku saavat oikeuden käyttää Pikkulin tavaramerkkiä ja tekijänoikeuksia rajoitetusti.