Skip to main content

Lauttasaaren INTO Schoolissa koettiin hellyttäviä hetkiä, kun Pikkuli vieraili päiväkodissa. Syksyisen aamupäivän aikana kurkistettiin erilaisiin digitaalisiin tunne- ja vuorovaikutus harjoitteisiin Pikkulin valloittaessa sekä lasten että aikuisten sydämet. 

Pikkuli-pedagogiikan kehittäjät Jennifer Loiske ja Heidi Wartiainen ja Pikkulin edu-tiimistä kävivät tiistaina 13.9.2022 vierailulla Lauttasaaren yksityisessä päiväkodissa INTO SCHOOLissa. Vierailun tarkoitus oli käydä läpi lyhyt leikkaus siitä, mitä kaikkea Pikkuli-tuokiot pitävät sisällään. 

INTOn pedagoginen toiminta pohjautuu musiikkiin, luovuuteen ja moderniin teknologiaan lasten kanssa, joten Pikkulin tunne- ja vuorovaikutustaitotuokiot sopivat sinne erinomaisesti.

Aamupäivä alkoi Pikkuli-hetkellä 3-5 -vuotiaiden lasten kanssa. Lapset pääsivät tutustumaan ihka ensimmäiseen Pikkuli animaatiojaksoon, Tule ulos, Pikkuli! Pikkulin  lentokoulussa etsittiin omaa rohkeutta kävelemällä puun oksaa kuvaavalla penkillä  ja hyppäämällä jättisuurelle pehmotyynylle! Lapset ottivat myös tunnevalokuvia itsestään tableteilla, tutkivat tunteita Pikkulin tunnekorttien avulla sekä pelasivat tableteilla Tunnekortti -muistipeliä. Voi sitä riemun määrää, kun oikeat parit löytyivät!

Leikimme myös ‘Kuka on kateissa?’ -leikkiä lasten kanssa sekä teimme yhdessä Tule ulos, Pikkuli -satuun perustuvan kosketussadun. Loppurentoutuksessa hypättiin Pikkulin kanssa sateenvarjokeinuun, jonka jälkeen lapset saivat pelailla Pikkulin Lemmikki sovelluksen Pikkulin Perhosniitty -tunnetaitopeliä sekä muita Pikkuli-pelejä.  Lopuksi Pikkuli pehmolle sanottiin vielä haliheipat ennen kuin oli aika siirtyä päivän muihin puuhiin.

Sekä lapsilla että aikuisilla oli hauskaa Pikkulin kanssa. Oppiminen tapahtui osallistavasti, leikkimällä ja tekemällä Pikkulin aktiviteetteja. Lapset työskentelivät erinomaisesti sekä ryhmänä että parin kanssa. Lopuksi lapset saivat näyttää peukkua, kun heiltä kysyttiin, oliko heillä ollut mukavaa Pikkulin kanssa. Kyllä oli!